Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length


Author Topic: Won`t Start  (Read 2574 times)

Offline redreg

  • Abarth Wannabe
  • *
  • Posts: 9
  • Carlo Rating: 0
    • Sleaford Lincs
Won`t Start
« on: February 03, 2016, 05:52:43 pm »
Has anybody had any issues with not starting.The vehicle started OK,I drove approximately 1/2 mile,turned the engine off and when I got back in the car I was greeted with a CODE fault emblem in the dash display followed by fuel cut off not available then start/stop not available and then check power steering with a large red steering wheel.The engine would not turn over,then the climate control fan started blowing at max and the outside temp gauge was indicating -40.RAC couldn`t sort it and the garage they`ve taken it to say that they the car computer isn`t communicating.Not sure whats going on.So some help would be appreciated.The cars warranty has just expired,6 weeks ago so FIAT will wash their hands.

AbarthForum.co.uk

  • Advertisement
  • ***

    Offline Lethal

    • Esseesse Member
    • ***
    • Posts: 147
    • Carlo Rating: 0
      • Lancashire
    Re: Won`t Start
    « Reply #1 on: February 03, 2016, 08:37:19 pm »
    Has your battery failed? So many gremlins in one go might be due to a cell failing and the voltage being low. Only a guess.

    Offline 124Abarthreplica

    • Administrator
    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 2367
    • Carlo Rating: 14
      • Southampton
    Re: Won`t Start
    « Reply #2 on: February 03, 2016, 09:10:21 pm »
    Certainly your battery and it's connections should be your first port of call :thumb:

    Offline redreg

    • Abarth Wannabe
    • *
    • Posts: 9
    • Carlo Rating: 0
      • Sleaford Lincs
    Re: Won`t Start
    « Reply #3 on: February 03, 2016, 10:56:43 pm »
    Everything electrically appears to be working as it should except it won't start.  ???

    Offline studoc72

    • Esseesse Member
    • ***
    • Posts: 100
    • Carlo Rating: 0
      • Glasgow
    Re: Won`t Start
    « Reply #4 on: February 04, 2016, 09:42:49 am »
    It would shock you what a failed battery can do.

    Have it voltage and drop tested.

    Offline redreg

    • Abarth Wannabe
    • *
    • Posts: 9
    • Carlo Rating: 0
      • Sleaford Lincs
    Re: Won`t Start
    « Reply #5 on: February 10, 2016, 04:04:27 pm »
    Punt now sorted. Broken wiring to the slewing sensor connector in the centre tunnel. Probably damaged at manufacture. Good old Rockingham Cars in Corby. ;D :thumb: