Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length


Author Topic: Abarth 2009 Blue & Me update problem  (Read 2397 times)

Offline Hubert

  • Abarth Wannabe
  • *
  • Posts: 35
  • Carlo Rating: 0
    • Sweden
Abarth 2009 Blue & Me update problem
« on: September 19, 2013, 07:48:18 pm »
I recently bought an Abarth 500. I have not yet tried the Blue & Me. The previous owner was unsuccessful when i tried to update the Blue & Me. I just tried it myself. Downloaded the files from:

http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx?brand=fga&lang=en#/support/download/

Followed the instructions. Nothing happens. The update does not start.

What do I do wrong?

While I am at it. I think I need new maps. The Blue & Me contains the wrong maps. I´d like one that contains the Nordic countries and central Europe. But maybe I better use a separate GPS? It feels wrong to buy maps that maybe are not up to date.

AbarthForum.co.uk

  • Advertisement
  • ***

    Offline Hubert

    • Abarth Wannabe
    • *
    • Posts: 35
    • Carlo Rating: 0
      • Sweden
    Re: Abarth 2009 Blue & Me update problem
    « Reply #1 on: September 20, 2013, 11:47:50 am »
    Just went to a local Fiat dealer. They had never seen the Magneti Marelli unit that I have in the Abarth. The ones in the standard Fiat 500 is marked TomTom they said. The dealer suggested that I tried to go trough the TomTom homepage instead of Blue & Me homepage. Will it be possible to update the unit, not only the maps but the software? To bad they have done this so complicated. I contacted TomTom and asked a few questions. If someone has any suggestions or answers please write them down.

    Offline Trooper

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 3467
    • Carlo Rating: 13
    Re: Abarth 2009 Blue & Me update problem
    « Reply #2 on: September 20, 2013, 08:48:32 pm »
    The nav blue and me unit is extremely rare I would assume this is why your fiat dealer has never seen one ???

    As for updating it, do you get an error message? I've never bothered updating mine maybe someone else can help.

    Offline Hubert

    • Abarth Wannabe
    • *
    • Posts: 35
    • Carlo Rating: 0
      • Sweden
    Re: Abarth 2009 Blue & Me update problem
    « Reply #3 on: September 20, 2013, 09:35:03 pm »
    The nav blue and me unit is extremely rare I would assume this is why your fiat dealer has never seen one ???

    As for updating it, do you get an error message? I've never bothered updating mine maybe someone else can help.

    No, I don´t get an error message. In fact nothing happens when I connect the SD card into the unit together with the files and turn the key to the position mentioned. And as I also mentioned the GPS does not work. For some reason I only have the map over Great Britain in the unit. I live in Sweden and the cars origin is Italy. It was imported from there in 2009. I got two CD rom together with the unit, but since I got a MacBook Air I can´t read them and see whats on them.

    They just opened an Abarth dealer in Gothenburg but that is located about two hours of motorway driving from where I live. I guess they have limited experience with the unit in my car since it is from 2009 and they just started selling them. I hope that TomTom will be able to give me some advice if it´s a TomTom unit underneath. I don´t know that either for sure. I put in the serial no on the homepage and a TomTom One came up. When looking at the list of units there are also Blue & Me and Blue & Me 2.

    I could not find an e-mail on the Blue & Me homepage. Just a phone number.