Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length


Author Topic: sounds goes BLAHHHHHHH  (Read 11466 times)

Offline Skelly

  • Esseesse Member
  • ***
  • Posts: 188
  • Carlo Rating: 0
  • Pocket McRocket
Re: sounds goes BLAHHHHHHH
« Reply #30 on: May 23, 2011, 05:00:29 pm »
Dan this is exactly what happens to mine. I lose my pairing with iphone and when I pair up again it's the god awful dalek noise you describe. I've booked mine into the dealer - this will be my 3rd time for this prob in 10 months  :hysteria:
Lucky I'm only 20 mins away from dealer, however I'll be asking them to change it this time.
Campovolo Grey, red mirrors and stripes, 17" petals. Bella Cinquecento!

AbarthForum.co.uk

  • Advertisement
  • ***

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #31 on: May 23, 2011, 05:05:50 pm »
    yep am waiting for Thames to order mine in and then getting it replaced. The guy at thames was really helpful, something to do with every time there is an upgrade from Apple, it resets something and therefore throws out the sync with the blue&me. I am told I could disconnect the battery and it wil sort itself out, might try that tonight and see what happens  ::)
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

    Offline Skelly

    • Esseesse Member
    • ***
    • Posts: 188
    • Carlo Rating: 0
    • Pocket McRocket
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #32 on: May 23, 2011, 08:48:37 pm »
    Let me know how you get on. If it is the iPhone updates causing the lost pairing and subsequent BLAHHH then a new unit won't help will it?
    It's great what you learn from this forum  :thumb:
    Campovolo Grey, red mirrors and stripes, 17" petals. Bella Cinquecento!

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #33 on: May 24, 2011, 06:48:54 am »
    yes your right, it just means a reset everytime there is an update, weirdly enough, 3 updates on iphone new software, 3 times this has happened! queue XFILES music....
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #34 on: May 24, 2011, 08:47:54 am »
    I FIXED IT  :hysteria:

    ok, here is what you need to do, this really applies to iphone users as I believe which each update on the iphone it resets the parameters of the bluetooth and causes interference, since I have already had a new blue&me unit and the same thing has happened again, I don't believe it is a fault with the blue&me and since it is only iPhone users that are reporting the problem it kinda makes me wonder if its the problem of the phone.

    so

    1) delete user date on car, under settings menu
    2) turn off the bluetooth on iphone
    3) disconnect battery on car, the black wires have a lever which you just push and it will pull off, the red stays on, leave disconnected for 30 mins. It doesn't affect anything on the car apart from you have to re do the time and date.
    4) after 30 mins reconnect battery
    5) switch on bluetooth on iphone
    6) pair phone from the car menu
    7) done, test by phoning a friend.

    mine worked perfectly, I had to make 3 calls to be sure  ::)
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #35 on: June 27, 2011, 03:43:43 pm »
    have been into Thames today and discussed the blue&me.

    they are aware the iphone4 has its problems, they know exactly about the above and until their is a blue&me software update this is going to continue to happen. They don't get any problems with the 3GS.

    I would also say this only happens when you do a soft reset on phone or update on itunes.

    when the new iphone software is released it will prob cause a few more issues, lets hope fiat aligns their B&M update with that  :thumb:
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

    Offline jazzdevil

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 1288
    • Carlo Rating: 0
    • fast crab racing
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #36 on: June 27, 2011, 11:18:27 pm »
    ...hmm, I get it with my 3GS  :-\
    [ now: APE Supersport - white / formerly: AGP - velocity red ]       :: if it weren't for physics and law enforcement, i'd be unstoppable! ::

    Offline phil sharpe

    • Esseesse Member
    • ***
    • Posts: 114
    • Carlo Rating: 0
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #37 on: July 05, 2011, 09:00:32 pm »
    Hi Everyone

    I have had this problem from new with 3 diffrent phones. I have been back to Glyn Hopkins about 4 times. and thay have told me each time that thay rest the blue and me unit. The last time I watch them and all they did was disconnect the earth from the battery for about 30 seconds and then refit and pair my phone again and it works.

    Last week it went again so I did it myself and sure it fixed it again.

    Not the best option but it means I dont have to keep going back.

    Regards

    Phil

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #38 on: July 05, 2011, 09:35:16 pm »
    Hi Everyone

    I have had this problem from new with 3 diffrent phones. I have been back to Glyn Hopkins about 4 times. and thay have told me each time that thay rest the blue and me unit. The last time I watch them and all they did was disconnect the earth from the battery for about 30 seconds and then refit and pair my phone again and it works.

    Last week it went again so I did it myself and sure it fixed it again.

    Not the best option but it means I dont have to keep going back.

    Regards

    Phil

    Hey Phil, had a chat with the service guys last week, there is a flaw, but people think its the fault of the phone software to the blue and me. you have to ask yourself, have you done anything to the phone, i.e update, reset etc etc if so you could of knocked out the pairing.. and yeah I do the disconnecting the battery now, easy really.. they are hoping a new software update might solve problems.
    p.s off topic, bout time we saw you down ACE  ;)
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

    Offline jason.s

    • Abarth Wannabe
    • *
    • Posts: 27
    • Carlo Rating: 0
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #39 on: August 21, 2011, 07:28:06 am »
    Had the same problem with ours.

    Module replaced and working fine. For now.

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #40 on: August 21, 2011, 08:15:01 am »
    ok back to drawing board, currently have same problem again with mine, haven't updated phone software, so a disconnect the battery and reset..

    it is something to do with the iphone for me, but am not sure what triggers it, its like when it loses the bluetooth connection, tries to restablish and then goes off and creates something that isn't right, quick reset and its fine  :-\

    I have had 3 b&m sets now, so its not that, prob more the iphone I think.
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

    Offline Stef

    • Abarth Wannabe
    • *
    • Posts: 17
    • Carlo Rating: 0
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #41 on: November 13, 2011, 05:17:25 pm »
    I had the same problem on ours, took the 10 amp radio fuse out for 30 seconds, re-paired Blu&Me to the iPhone and all is good again! Radio settings seem to hold and it reset the Blue&Me.

    Stef
    2011 Abarth 500
    Campovolo Grey
    Red leather & Climate
    Monza exhaust

    Offline Skelly

    • Esseesse Member
    • ***
    • Posts: 188
    • Carlo Rating: 0
    • Pocket McRocket
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #42 on: March 14, 2012, 06:58:33 pm »
    Mine's gone blaaahhhh again but sadly DanDey's fix hasn't worked this time  :-\
    We disconnected and reconnected but the mileage is just flashing, blue and me not working and iPhone not connected. Looks like a dealer fix is required. Luckily they are just up the road from my office.
    Campovolo Grey, red mirrors and stripes, 17" petals. Bella Cinquecento!

    Offline Trooper

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 3467
    • Carlo Rating: 13
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #43 on: March 14, 2012, 07:44:19 pm »
    Sounds similar to my problem i had to have a new B+M unit  :'(

    Offline DanDey

    • S2000 Member
    • *****
    • Posts: 4236
    • Carlo Rating: 1
      • St Albans - Hertfordshire
    Re: sounds goes BLAHHHHHHH
    « Reply #44 on: March 15, 2012, 07:22:11 am »
    quick question, you all got iphones?

    with the new OS update I haven't had a problem which normally happened.
    twitter @opiniondan

    loving the gurgle of the monza since 2010.. loving the sabelt since 2014

     

    hungry