Abarthisti

Abarth Cars => Uconnect => Topic started by: AbarthTJR on June 14, 2020, 07:58:45 pm

Title: USB knackered?
Post by: AbarthTJR on June 14, 2020, 07:58:45 pm
Good evening all!
Newbie here, just got my first Abarth, an S4 595C.
Lovely little thing, lots of fun.

One issue, the USB has stopped working. I plugged in a USB drive and listened to some music when I first got it but now it won't read any USB and won't charge my phone. The AUX works and the illumination to the dock works.
I've done a battery disconnect, no effect.

Does the USB socket have a tendency to break, or the cables?

Thanks very much,
TJR
Title: Re: USB knackered?
Post by: android_808 on June 15, 2020, 11:30:37 am
Could it be a fuse?  I can't find anything concrete but a quick search found a mention of fuse F36 on a few US sites.

On page 132 of the digital manual I have a copy of, it shows under Dashboard Fuse Box as "Diagnosis socket, Uconnect, climate control, EOBD". 
Title: Re: USB knackered?
Post by: GTMartin on June 16, 2020, 10:18:47 am
I would try a different cable and eliminate that as a source of the problem
Title: Re: USB knackered?
Post by: AbarthTJR on June 16, 2020, 09:15:32 pm
Thanks all!
I've pulled fuses, swapped my phone USB cables, tried another phone  and swapped around between USB drives. No change. No phone charges and no drive or phone registers in the media player. The AUX works.
The illuminated panel of the USB and AUX dock does light up. Is there a second light on that dock that lights up the USB symbol when something is plugged in?
Title: Re: USB knackered?
Post by: AbarthTJR on June 27, 2020, 08:33:20 pm
I replaced the USB and AUX  dock and it's well again!